Νέο δημοψήφισμα στη Δανία για το ευρώ

Το 2004 κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί το νέο δημοψήφισμα στη Δανία για την υιοθέτηση της κοινής ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της, Anders Rasmussen, με τον ίδιο να υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως η μη συμμετοχή στο ευρώ αποτελεί μειονέκτημα.

Νέο δημοψήφισμα στη Δανία για το ευρώ
Νέο δημοψήφισμα για την υιοθέτηση του κοινού ευρωπαικού νομίσματος θα πραγματοποιήσει η Δανία το 2004 - κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της, Anders Rasmussen.

Ο πρωθυπουργός της Δανίας δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η μη συμμετοχή της χώρας του στο ευρώ στερεί την Δανία από σημαντικά πλεονεκτήματα, υποστηρίζοντας παράλληλα πως όποιο ευρωπαϊκό κράτος δεν υιοθετεί το ευρώ έχει μειωμένη επιρροή.

Η Δανοί είχαν απορρίψει την εισδοχή στο καθεστώς του ευρώ το 2000, αλλά η κοινή γνώμη εμφανίζεται να έχει μεταβάλλει προς το θετικότερο την άποψή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σουηδία θα διεξάγει δημοψήφισμα το Σεπτέμβριο του 2003 για τον ίδιο λόγο, δεδομένο που αφήνει την Μ. Βρετανία τη μόνη χώρα στην ΕΕ που δεν έχει προγραμματίσει ανάλογο δημοψήφισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v