Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδεια για τρίτη δόση εμβολίου ζητά η Pfizer στις ΗΠΑ

Αφορά στη χορήγηση του εμβολίου σε όσους είναι άνω των 16 ετών. Πληροφορίες της WSJ αναφέρουν ότι η χώρα μπορεί να τη χορηγήσει έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Αδεια για τρίτη δόση εμβολίου ζητά η Pfizer στις ΗΠΑ

H Pfizer ανακοίνωσε ότι ζητά έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού. Μαζί με τον εταίρο της, την BioNTech, σκοπεύει να ολοκληρώσει τη διαδικασία της κατάθεσης των σχετικών εγγράφων μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Η άδεια θα αφορά στη χορήγηση του εμβολίου σε όσους είναι άνω των 16 ετών.

Όπως θυμίζει το Reuters, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη χορήγηση τρίτης δόσης, χρησιμοποιώντας εμβόλια τόσο της Pfizer όσο και της Moderna από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Πρώτοι στη σειρά είναι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πριν από οκτώ μήνες. Αυτό το διάστημα όμως ίσως μειωθεί στους έξι, μεταδίδει η WSJ.

H Pfizer ανακοίνωσε ότι 306 άτομα έλαβαν τρίτη δόση 5 έως 8 μήνες μετά τη δεύτερη και σε αυτούς τα αντισώματα ήταν 3,3 φορές περισσότερα από αυτά που είχαν μετά τη δεύτερη δόση.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v