Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων

Θα αποκλειστούν τα μη εμβολιασμένα άτομα από πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής, εάν τα ποσοστά μόλυνσης από την Covid-19 συνεχίσουν να αυξάνονται.

Γερμανία: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων

Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας ετοιμάζεται από τον επόμενο μήνα να αποκλείσει τα μη εμβολιασμένα άτομα από πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής εάν τα ποσοστά μόλυνσης από την Covid-19 συνεχίσουν να αυξάνονται.

Όπως αναφέρει το Iatronet.gr, ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, περιέγραψε προτάσεις στο κοινοβούλιο και στους εκπροσώπους των 16 ομοσπονδιακών κρατών της Γερμανίας, αναφέροντας λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα χειριστεί την πανδημία τους επόμενους μήνες. Σημειώνεται ότι τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκαν σταδιακά τις τελευταίες εβδομάδες.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC, ασθένειες που επιβαρύνουν το αναπνευστικό, όπως ο κορωνοϊός τείνουν να ευδοκιμούν στις ψυχρότερες καιρικές συνθήκες καθώς οι άνθρωποι συνήθως περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους όπου ο αερισμός είναι λιγότερος.

Τα μέτρα, τα οποία θα είναι από τα αυστηρότερα στην Ευρώπη, θα διασφαλίζουν ότι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού, έχουν αναρρώσει από λοίμωξη ή όσοι μπορούν να αποδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής θα έχουν πρόσβαση σε πολλές εγκαταστάσεις, όπως καταστήματα, εστιατόρια, κομμωτήρια, καταστήματα αισθητικής, γυμναστήρια κ.λπ.

Η χώρα ακολουθεί τον ”κανόνα 3G” και σε αυτόν περιλαμβάνονται οι εμβολιασμένοι (geimpft), αυτοί που έχουν αναρρώσει (genesen) και αυτοί που έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ (getestet). Η πολιτική αυτή ισχύει ήδη για πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών ταξιδιών και των διαμονών σε ξενοδοχείο.

Παράλληλα με αυτά τα μέτρα, το υπουργείο συνέστησε να παραμείνουν υποχρεωτικές οι μάσκες μέχρι την άνοιξη του 2022, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές δοκιμών, αερισμού και υγιεινής σε σχολεία και κέντρα ημερήσιας φροντίδας σε εθνικό επίπεδο. Την ίδια στιγμή, η χώρα σχεδιάζει να καταργήσει τα δωρεάν τεστ Covid-19.

Ωστόσο, δωρεάν ταχεία τεστ θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα σε εκείνους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν ή δεν συνιστώνται, όπως σε έγκυες, άτομα με αλλεργίες ή άλλες ομάδες κινδύνου.

Το σχέδιο για την Covid-19 πρόκειται να συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και των πρωθυπουργών της πολιτείας την Τρίτη. Εάν εγκριθούν, τα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο.

Περισσότεροι από 44,5 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία, περίπου το 53% του συνολικού πληθυσμού, είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του ιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v