Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξωδικαστικός διακανονισμός για την υπόθεση κατασκοπείας της Credit Suisse

Η συμφωνία με τον τραπεζίτη Iqbal Khan, λεπτομέρειες της οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, βάζει τέλος σε μια διαμάχη που τάραξε τον κατά τα άλλα ήρεμο κόσμο της ελβετικής τραπεζικής, όταν ήρθαν στο φως τον Σεπτέμβριο του 2019 οι ισχυρισμοί περί εταιρικής κατασκοπείας με εμπλοκή της Credit Suisse.

Εξωδικαστικός διακανονισμός για την υπόθεση κατασκοπείας της Credit Suisse

Σε εξωδικαστικό διακανονισμό κατέληξε η Credit Suisse με τον πρώην τραπεζίτη Iqbal Khan για τους ισχυρισμούς περί κατασκοπείας, που οδήγησαν στην παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Tidjane Thiam, όπως γνωστοποίησε χθες Κυριακή εκπρόσωπος της ελβετικής τράπεζας.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν να διακανονιστεί και τώρα το θέμα έχει κλείσει», είπε η Simone Meier, επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας NZZ am Sonntag.

Εκπρόσωπος του Khan δήλωσε πως ο πελάτης του δεν επιθυμεί να σχολιάσει.

Η συμφωνία, λεπτομέρειες της οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, βάζει τέλος σε μια διαμάχη που τάραξε τον κατά τα άλλα ήρεμο κόσμο της ελβετικής τραπεζικής, όταν ήρθαν στο φως τον Σεπτέμβριο του 2019 οι ισχυρισμοί περί εταιρικής κατασκοπείας με εμπλοκή της Credit Suisse.

Το θέμα δημοσιοποιήθηκε όταν ο Khan, αφού «αυτομόλησε» και πήγε στη UBS, ήρθε αντιμέτωπος με ιδιωτικό ντετέκτιβ που παρακολουθούσε τον ίδιο και τη σύζυγό του σε όλη τη Ζυρίχη. Αυτό που η Credit Suisse είχε αρχικά περιγράψει ως μια αυτόνομη υπόθεση κατασκοπείας υπό τον τότε COO Pierre-Olivier Bouee, πήρε διαστάσεις καθώς ήρθαν στο φως λεπτομέρειες και για άλλα περιστατικά παρακολούθησης.

Πέραν των αποχωρήσεων των Bouee και Thiam, ένας ιδιωτικός ερευνητής που οργάνωσε τις παρακολουθήσεις αυτοκτόνησε μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Κατά την NZZ am Sonntag, στο πλαίσιο του διακανονισμού, θα αποσυρθούν οι αγωγές του Khan κατά της τράπεζας και των ιδιωτικών ντετέκτιβ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v