Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλό… Αύγουστο για ταξίδια εμβολιασμένων Βρετανών

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να άρει την υποχρέωση καραντίνας κατά την επιστροφή από δημοφιλείς προορισμούς. Θα καθυστερήσει, όμως, την εφαρμογή του μέτρου.

Καλό… Αύγουστο για ταξίδια εμβολιασμένων Βρετανών

H βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιτρέψει στους Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως να ταξιδέψουν σε πάνω από 150 χώρες, χωρίς να απαιτείται καραντίνα κατά την επιστροφή τους, αλλά αυτό, σύμφωνα με το Bloomberg, δεν θα γίνει άμεσα.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες, επιτρέποντας τα ταξίδια σε δημοφιλείς ξένους προορισμούς σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η αλλαγή όμως είναι απίθανο να τεθεί σε ισχύ πριν από τον Αύγουστο, ενώ στο μεσοδιάστημα η «πράσινη λίστα» (οι προορισμοί δηλαδή στους οποίους επιτρέπεται να ταξιδέψει κανείς χωρίς να χρειάζεται να μπει σε καραντίνα στην επιστροφή του) θα παραμείνει «μικρή» κατά την αναθεώρηση που αναμένεται αυτή την εβδομάδα. Ως προς αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο, δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις. Θα προηγηθεί η εισήγηση των επιστημόνων.

Εν τω μεταξύ πάντως η αεροπορική και τουριστική βιομηχανία υποφέρει. Προειδοποιεί ότι έως και 218.000 θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας των περιορισμών στα ταξίδια.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στους κανόνες σε ό,τι αφορά τις εξαιρέσεις που θα ισχύσουν για πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Μπόρις Τζόνσον έσπευσε να προειδοποιήσει ότι φέτος θα είναι μια «δύσκολη χρονιά» για ταξίδια, με αναστάτωση και καθυστερήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v