Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σχέδιο των €222 δισ. για την ιταλική οικονομία παρουσιάζει ο Ντράγκι

Διαθέτει 40% χρηματοδότηση για πράσινα έργα και 25% για ψηφιακά, όπως ζητά η ΕΕ. Ενα μεγάλο μέρος των δαπανών προβλέπεται επίσης για υποδομές. Περίπου 40% των πόρων προορίζεται για τις πιο φτωχές νότιες περιοχές.

Το σχέδιο των €222 δισ. για την ιταλική οικονομία παρουσιάζει ο Ντράγκι

Λεπτομέρειες για το σχέδιο αναδιοργάνωσης της οικονομίας, ύψους 222 δισ. ευρώ, παρουσιάζει σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το σχέδιο Ντράγκι αξιοποιεί 191,5 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις και δάνεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση και 30 δισ. εγχώριας χρηματοδότησης.

Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι θα ενισχύσει το ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 3,6% και ζητάει κοινοβουλευτική στήριξη πριν από τη διορία της 30ής Απριλίου για την υποβολή του σχεδίου στην Κομισιόν.

Το σχέδιο διαθέτει 40% χρηματοδότηση για πράσινα έργα και 25% για ψηφιακά, όπως ζητά η ΕΕ. Ενα μεγάλο μέρος των δαπανών προβλέπεται επίσης για υποδομές και εκσυγχονισμό του σιδηροδρομικού συστήματος της Ιταλίας, παρέχοντας στον φτωχό Νότο τρένα υψηλής ταχύτητας. Περίπου 40% των πόρων προορίζεται για τις νότιες περιοχές.

«Το σχέδιο του Ντράγκι παρακολουθείται στενά, τόσο στην Ιταλία όσο και σε επίπεδο ΕΕ», δήλωσε ο Lorenzo Pregliasco, πολιτικός αναλυτής στο YouTrend. «Το σχέδιο και η εκστρατεία εμβολιασμού θεωρούνται πυλώνες της κυβερνητικής του δράσης. Θα πρέπει να δείξει ότι μπορεί να επιτύχει την υλοποίηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v