Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Covid-19: «Η μετάλλαξη είναι η χειρότερη είδηση»

Οδηγεί σε πολύ υψηλότερο ιικό φορτίο. Οι περιοχές που δεν έχουν ακόμη τεράστια φορτία είναι «περίπου τρεις εβδομάδες πίσω», τονίζει επιστήμονας της βρετανικής κυβέρνησης.

Covid-19: «Η μετάλλαξη είναι η χειρότερη είδηση»

Η γρήγορη εξάπλωση του νέου στελέχους του κορωνοϊού είναι η «χειρότερη είδηση» της πανδημίας μέχρι στιγμής, δήλωσε επιστήμονας που εργάζεται για τη βρετανική κυβέρνηση στο SkyNews.

Οι Βρετανοί πρέπει να «ανησυχούν πολύ» για το μεταλλαγμένο στέλεχος της Covid-19 που κυκλοφορεί στο Λονδίνο και στη νοτιοανατολική χώρα, σημείωσε ο καθηγητής Andrew Hayward.

Τονίζοντας τη σημασία του πόσο πιο εύκολα περνά αυτό το στέλεχος από άνθρωπο σε άνθρωπο, είπε: «Είναι πραγματικά τρομερό νέο. Εάν το εμβόλιο είναι η καλύτερη είδηση, αυτή είναι η χειρότερη είδηση που είχαμε μέχρι τώρα».

Το νέο στέλεχος, σημείωσε ο καθηγητής, οδηγεί σε πολύ υψηλότερο ιικό φορτίο. Πρόσθεσε ότι οι περιοχές που δεν έχουν ακόμη τεράστια φορτία του νέου στελέχους είναι «περίπου τρεις εβδομάδες πίσω» από εκείνες που τέθηκαν σε δύσκολους περιορισμούς κατηγορίας 4 το Σαββατοκύριακο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v