Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας

Τα επιτόκια διατηρούνται στο 0,1%, μετά από ομόφωνη απόφαση. Παράλληλα, ανακοίνωσε την απόφασή της για διατήρηση των αγορών εταιρικών ομολόγων στα 20 δισ. στερλίνες, με τον στόχο αγοράς ενεργητικού να παραμένει στα £895 δισ. συνολικά.

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας

Κατά τη συνεδρίασή της που oλοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη, η Tράπεζα της Αγγλίας (Bank of England -BoE) έκρινε ότι η υφιστάμενη στάση της νομισματικής πολιτικής παραμένει κατάλληλη και ψήφισε ομόφωνα για διατήρηση των επιτοκίων στο 0,1%.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε την απόφασή της για διατήρηση των αγορών εταιρικών ομολόγων στα 20 δισ. στερλίνες, με τον στόχο αγοράς ενεργητικού να παραμένει στα £895 δισ. συνολικά.

Σχολιάζοντας την κυκλοφορία του πρώτου εμβολίου κορωνοϊού, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανέφεραν ότι αναμένεται να μειώσει τους καθοδικούς κινδύνους όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές. «Οι χρηματοπιστωτικές αγορές παγκοσμίως και ορισμένες έρευνες επιχειρήσεων και καταναλωτών αντέδρασαν θετικά σε αυτές τις εξελίξεις, που είναι πιθανό να υποστηρίξουν τη μελλοντική βρετανική και παγκόσμια δραστηριότητα», σημειώνει η ΒοΕ.

Ωστόσο, ο προοπτικές παραμένουν «ασυνήθιστα αβέβαιες», εν μέσω της πρόσφατης αναζωπύρωσης της Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v