Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 86% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Sinopharm κατά του κορωνοϊού

Στις κλινικές δοκιμές στα ΗΑΕ συμμετείχαν 31.000 εθελοντές. Όμως δεν αναφέρεται ποιες παρενέργειες βίωσαν, ούτε σε πόσους χορηγήθηκε το εμβόλιο και σε πόσους placebo.

Στο 86% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Sinopharm κατά του κορωνοϊού

Ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει η κινεζική Sinopharm έχει 86% αποτελεσματικότητα έναντι του ιού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επικαλούμενο ενδιάμεση ανάλυση κλινικής δοκιμής σε ανθρώπους που βρίσκεται σε εξέλιξη εκεί, μεταδίδει το Reuters.

Τα ΗΑΕ ξεκίνησαν τον Ιούλιο τη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, που αναπτύσσει το Beijing Institute of Biological Product, μονάδα της China National Biotec Group της Sinopharm. Τον Σεπτέμβριο τα ΗΑΕ ενέκριναν την έκτακτη χρήση του εμβολίου αυτού σε ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Η ανάλυση δείχνει επίσης «ποσοστό ορομετατροπής 99% του εξουδετερωτικού αντισώματος και 100% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη μέτριων και σοβαρών περιπτώσεων της νόσου», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Η ανάλυση δεν δείχνει σοβαρές ανησυχίες ασφάλειας», τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου σημειώνεται πως το εμβόλιο έχει καταχωρηθεί επισήμως και πως στις δοκιμές στα ΗΑΕ συμμετείχαν 31.000 εθελοντές από 125 χώρες.

Πάντως, δεν αναφέρει ποιες παρενέργειες ή ασθένειες βίωσαν οι συμμετέχοντες, ούτε σε πόσους εθελοντές χορηγήθηκε το εμβόλιο και σε πόσους placebo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v