Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχέδιο για προσφορά μετοχών με στόχο τα $5 δισ. από την Tesla

Η αμερικανική βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξαργυρώνει το φετινό ράλι των μετοχών της. Η χρηματιστηριακή αξία της έχει φτάσει στα 598 δισ. δολάρια.

Σχέδιο για προσφορά μετοχών με στόχο τα $5 δισ. από την Tesla

Σχέδιο για την άντληση 5 δισ. δολαρίων παρουσίασε την Τρίτη η Tesla, προχωρώντας σε δεύτερη τέτοια κίνηση μέσα σε τρεις μήνες, καθώς η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξαργυρώνει το φετινό ράλι των μετοχών της.

Οπως μεταδίδει το CNBC, με την κεφαλαιοποίησή της στα 598 δισ. δολάρια, η νέα προσφορά μετοχών  αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% της χρηματιστηριακής της αξίας.

Το σχέδιο έρχεται σε μια σημαντική στιγμή για την Tesla, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής νέων εργοστασίων στη Γερμανία και στο Τέξας, ως μέρος της παγκόσμιας επέκτασής της.

Η κατασκευή νέων εργοστασίων είναι εξαιρετικά απαιτητική για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η εταιρεία προειδοποίησε τους επενδυτές για τις επερχόμενες δαπάνες της τον Οκτώβριο, λέγοντας ότι σχεδιάζει να δαπανήσει 2,5 δισ. δολάρια το 2021 και το 2022, ειδικά σε νέα εργοστάσια και επέκταση, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής στοιχείων συσσωρευτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v