Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μπιλ Γκέιτς βλέπει 6 εμβόλια κορωνοϊού διαθέσιμα μέχρι την άνοιξη του 2021

Εκτός από το ήδη εγκεκριμένο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, δήλωσε ότι τα υποψήφια των Μoderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson και Novavax θα λάβουν πιθανότατα άδεια τους επόμενους μήνες. Δεν ανέφερε ποιο θα μπορούσε να είναι το έκτο.

Ο Μπιλ Γκέιτς βλέπει 6 εμβόλια κορωνοϊού διαθέσιμα μέχρι την άνοιξη του 2021

Εως και έξι εμβόλια Covid-19 θα μπορούσαν να εγκριθούν και να διατεθούν έως την άνοιξη του 2021, προέβλεψε ο Μπιλ Γκέιτς.

Οπως μεταδίδει το CNBC, δήλωσε την Τρίτη: «Περιμένω ότι θα έχουμε περίπου έξι εμβόλια έως το πρώτο τρίμηνο».

Εκτός από το ήδη εγκεκριμένο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, ο Γκέιτς ανέφερε ότι τα υποψήφια εμβόλια των Μoderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson και Novavax θα λάβουν επίσης πιθανότατα άδεια κατά τους επόμενους μήνες. Δεν ανέφερε ποιο θα μπορούσε να είναι το έκτο εμβόλιο.

Ο Γκέιτς -του οποίου ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το Ιδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς, έχει από καιρό υποστηρίξει τις παγκόσμιες εξελίξεις στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών- έδωσε συγχαρητήρια στους ρυθμιστικούς φορείς των ανεπτυγμένων χωρών για τη γρήγορη δράση τους.

«Οι ρυθμιστικές αρχές της Δύσης κάνουν εξαιρετική δουλειά», είπε. «Εχουν προχωρήσει με τις δοκιμές τρίτης φάσης με έναν απίστευτα επαγγελματικό τρόπο, αναζητώντας τυχόν παρενέργειες, εξετάζοντας την αποτελεσματικότητα», υπογράμμισε.

Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να βεβαιωθούμε ότι (η διανομή) θα γίνει με σχετικά δίκαιο τρόπο, ότι δεν καθορίζουν τα χρήματα εάν θα έχετε πρόσβαση σε αυτό το εμβόλιο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v