Θετικά macro στοιχεία από Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση κατά 0,9% κατέγραψε το ΑΕΠ στη Βρετανία το γ΄ τρίμηνο σε τριμηνιαία βάση, ενώ κατά 2,1% αυξήθηκε σε ετήσια βάση. Εξάλλου, στα 2,2 δισ. στερλίνες διαμορφώθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για το γ΄ τρίμηνο.

Θετικά macro στοιχεία από Μεγάλη Βρετανία
Θετικά καταγράφονται τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία για το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Αναλυτικότερα με ρυθμούς της τάξεως του 0,9% έτρεξε η οικονομία στη Μεγάλη Βρετανία για το γ΄ τρίμηνο του 2002, έναντι εκτιμήσεων για ποσοστό ύψους 0,8%.

Σε ετήσια βάση το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ (γ΄ τρίμηνο) διαμορφώθηκε στο 2,1%, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 1,8%.

Παράλληλα, μειωμένο στις 2,2 δισ. στερλίνες διαμορφώθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για το γ΄ τρίμηνο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών μιλούσαν για 5,8 δισ. στερλίνες. Το παραπάνω ποσό ήταν το χαμηλότερο από το γ΄ τρίμηνο του 1998 όταν είχε καταγραφεί πλεόνασμα.

Η ευχάριστη έκπληξη που αποτέλεσε το ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών, οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση που παρουσίασαν οι ”εξαγωγές υπηρεσιών” στους κλάδους των ασφαλειών, ενώ θετικά επέδρασαν και τα κέρδη από επενδύσεις εκτός της Μεγάλης Βρετανίας.

Εξάλλου, την συγκρατημένη αισιοδοξία τους εξέφρασαν οι αναλυτές της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v