Σε χαμηλά 10 ετών η ανεργία στην Ιταλία (8,9%)

Στο 8,9% και σε χαμηλά 10 ετών περίπου διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ιταλία τον Οκτώβριο, έναντι εκτιμήσεων για ποσοστό 9,0%. Αξίζει να σημειωθούν οι σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ βορρά – νότου, που αποτυπώνονται και στο παραπάνω μέγεθος, με το βιομηχανοποιημένο βορρά να έχει ανεργία ύψους 4,1% και το νότο στο 18%.

Σε χαμηλά 10 ετών η ανεργία στην Ιταλία (8,9%)
Σε χαμηλά 10 ετών περίπου διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ιταλία για το μήνα Οκτώβριο, αφού οι εταιρίες υπηρεσιών προχώρησαν σε προσλήψεις, αντισταθμίζοντας τις περικοπές θέσεων εργασίας από τον κλάδο της μεταποίησης (κυρίως).

Αναλυτικότερα στο 8,9% διαμορφώθηκε η ανεργία καταγράφοντας συνεχή πτώση για κάθε τρίμηνο από τον Οκτώβριο του 1998, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών μιλούσαν για ποσοστό ύψους 9,0%.

Εξάλλου, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 4,1% στον βιομηχανοποιημένο βορά, μειώθηκε στο 6,5% στην κεντρική χώρα, αλλά στο νότο παρέμεινε σε ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά (18%).

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως η Ιταλία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με βάση το μέγεθος της ανεργίας σε σχέση με της χώρες του G7.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v