Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AstraZeneca: Με $6,5 δισ. έσοδα το Q3 ξεπέρασε τις προσδοκίες

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία που αναπτύσσει υποψήφιο εμβόλιο κατά της Covid-19 μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επανέλαβε ότι αναμένει αργότερα φέτος τα στοιχεία από τις δοκιμές.

AstraZeneca: Με $6,5 δισ. έσοδα το Q3 ξεπέρασε τις προσδοκίες

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα το τρίτο τρίμηνο η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, η οποία εργάζεται για εμβόλιο κατά της Covid-19 μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ενημέρωσε ότι αναμένει τα στοιχεία από τις δοκιμές του εμβολίου της αργότερα φέτος. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα δεδομένα έδειξαν ότι προκαλεί ανοσοαπόκριση τόσο σε ηλικωμένους όσο και σε νεαρούς ενήλικες. Η φαρμακευτική έχει επίσης υπογράψει συμφωνίες για την παροχή πάνω από 3 δισεκατομμυρίων δόσεων σε χώρες παγκοσμίως.

Καθώς η AstraZeneca συνεχίζει τις δοκιμές του δυνητικού εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, η ζήτηση για τα φάρμακά της παρέμεινε ισχυρή, παρά τις διαταραχές στα συστήματα υγείας λόγω της πανδημίας.

Οι πωλήσεις της, εξαιρουμένων των πληρωμών από συνεργασίες, αυξήθηκαν κατά 7%, φτάνοντας στα 6,52 δισ. δολάρια για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 94 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 98 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v