Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για απάτη στην καταμέτρηση ψήφων προειδοποιεί ο Τραμπ

Με νομική δράση απειλεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όσον αφορά το αποτέλεσμα σε αμφίρροπες πολιτείες, όπως Πενσιλβάνια και Νεβάδα, που έχουν Δημοκρατικούς κυβερνήτες. «Θα μιλήσουν οι δικηγόροι μας», τονίζει.

Για απάτη στην καταμέτρηση ψήφων προειδοποιεί ο Τραμπ

Με νομική δράση έχει απειλήσει ο Ντόναλντ Τραμπ ενάντια στο αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Πρόεδρο να υστερεί έναντι του αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Κυριακή, ο Τραμπ αρνήθηκε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να κηρύσσει νίκη το βράδυ των εκλογών, προτού η χώρα έχει την επίσημη καταμέτρηση ψήφων.

Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πιθανότητα «απάτης» στην καταμέτρηση ψήφων σε Πενσιλβάνια και Νεβάδα, δύο Πολιτείες που έχουν Δημοκρατικούς κυβερνήτες. «Νομίζω ότι είναι τρομερό όταν μπορούν να συλλέγονται ψήφοι μετά τις εκλογές», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος σε απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που επιτρέπει να καταλογίζονται ψήφοι για έως και τρεις ημέρες μετά την ημέρα των εκλογών.

«Μόλις τελειώσει η ψηφοφορία, αναλαμβάνουν οι δικηγόροι μας», σημείωσε. Εως την Κυριακή το απόγευμα, περισσότερες από 93 εκατ. επιστολικές ψήφοι είχαν σταλεί, δίνοντας σήμα για μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων.

«Είναι πιο σημαντικό να έχουμε μία καταμέτρηση που είναι ακριβής, παρά μία καταμέτρηση που να είναι γρήγορη», σημείωσε η Gretchen Whitmer, κυβερνήτης των Δημοκρατικών του Μίσιγκαν.

«Βλέπουμε κοσμοπλημμύρα ψηφοφόρων σε αυτές τις εκλογές, κόσμο που δεν είχαμε δει εδώ και 100 χρόνια», τονίζει ο Nate Persily, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Stanford. Προβλέπει ότι περίπου 160 εκατ. Αμερικανοί θα ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές, ενώ το 2016 είχαν ψηφίσει 136,5 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v