Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο πολλοί οι «σιωπηλοί μεταδότες» του κορωνοϊού

Τι διαπίστωσε μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο για το ποσοστό των ασθενών που δεν αναφέρουν βασικά συμπτώματα της Covid-19, την ημέρα που κάνουν τεστ και βγαίνει θετικό.

Πιο πολλοί οι «σιωπηλοί μεταδότες» του κορωνοϊού

Οι λεγόμενοι «σιωπηλοί μεταδότες» του κορωνοϊού θα μπορούσαν να είναι πιο συνήθεις από ό,τι πιστεύαμε στο παρελθόν, σύμφωνα με μία μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία διαπιστώνει ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των ανθρώπων που είναι θετικοί στον ιό ήταν ασυμπτωματικοί την ημέρα που έκαναν το τεστ.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η μελέτη εξέτασε 36.061 άτομα που έκαναν τεστ το διάστημα μεταξύ 26 Απριλίου και 27 Ιουνίου 2020. Διαπίστωσε ότι το 86,1% εκείνων που είχαν θετικά αποτελέσματα κορωνοϊού δεν ανέφεραν βασικά συμπτώματα, όπως βήχα, πυρετό ή απώλεια γεύσης και όσφρησης την ημέρα που έκαναν το τεστ.

«Για να μειωθεί η μετάδοση του SARS-CoV-2, είναι σημαντικό να εντοπιστούν εκείνοι που είναι μολυσματικοί. Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά για το ποσοστό των μολυσματικών ατόμων που είναι ασυμπτωματικοί και πιθανόν "σιωπηλοί μεταδότες"», σημείωσαν οι ερευνητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v