Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Walmart πουλάει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Asda έναντι $8,8 δισ.

Οι αδελφοί Mohsin και Zuber Issa, μαζί με την private equity TDR Capital θα αποκτήσουν πλειοψηφικό πακέτο στην Asda, ενώ η Walmart θα διατηρήσει ένα μερίδιο μειοψηφίας και μία έδρα του διοικητικού συμβουλίου.

Η Walmart πουλάει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Asda έναντι $8,8 δισ.

Συμφωνία για πώληση της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Asda έκλεισε η Walmart, η αμερικανική εταιρεία-γίγαντας στο λιανεμπόριο. Όπως ενημέρωσε, πωλείται ετους επενδυτές που βρίσκονται πίσω από διεθνή όμιλο με πρατήρια καυσίμων και καταστήματα τροφίμων, κλείνοντας μια συμφωνία που εκτιμά την εταιρεία σε 6,8 δισ. λίρες (8,8 δισ. δολάρια).

Οπως μεταδίδει το Associated Press, οι αδελφοί Mohsin και Zuber Issa, μαζί με την private equity TDR Capital θα αποκτήσουν πλειοψηφικό πακέτο στην Asda, ενώ η Walmart θα διατηρήσει ένα μερίδιο μειοψηφίας και μία έδρα του διοικητικού συμβουλίου, ανέφεραν σε κοινή δήλωση οι δύο πλευρές, η οποία εκδόθηκε την Παρασκευή. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές.

Οι αδελφοί Issa είναι οι ιδρυτές του Euro Garages, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 6.000 πρατήρια καυσίμων και καταστήματα σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία. Η εταιρεία συνεργάζεται με μάρκες όπως τα Starbucks, Burger King και KFC στα μεγαλύτερα καταστήματά της.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v