ΗΠΑ: Πρόστιμα 1,4 δισ. δολ. για οίκους (update)

Στα 1,435 δισ. δολάρια ανέρχονται τελικά τα πρόστιμα που καλούνται να καταβάλλουν δέκα από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς των ΗΠΑ, θέτοντας έτσι τέλος στις έρευνες που διεξαγόταν εδώ και μήνες στη Wall Street.

ΗΠΑ: Πρόστιμα 1,4 δισ. δολ. για οίκους (update)
Το πρόστιμο των 1,435 δισ. δολαρίων συμφώνησαν να πληρώσουν δέκα από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς ομίλους των ΗΠΑ, προκειμένου να λήξουν έτσι οι πολύμηνες έρευνες στις εταιρίες της Wall Street.

Στη Salomon Smith Barney, μονάδα της Citigroup, επεβλήθη το μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 300 εκατ. δολαρίων, ενώ παράλληλα συμφώνησε να αλλάξει και τον τρόπο με τον οποίο διεξάγει τις δραστηριότητές της.

Οι αλλαγές αφορούν τον διαχωρισμό των εργασιών που πραγματοποιούν οι χρηματιστηριακοί αναλυτές και οι επενδυτικοί οίκοι, καθώς και την απαγόρευση διανομής μετοχών σε στελέχη των χρηματιστηριακών, στο πλαίσιο δημόσιων εγγραφών.

Ο Ρίτσαρντ Γκράσσο, πρόεδρος του NYSE, σχολίασε ότι η συμφωνία πρόκειται να ωφελήσει τα 85 εκατ. Αμερικανούς επενδυτές και να βοηθήσει τις προσπάθειες ανάκτησης της εμπιστοσύνης.

Τα πρόστιμα αυτά φέρνουν μερικές μεγάλες αλλαγές με τον τρόπο που λειτουργούν οι χρηματιστηριακές εταιρίες της Wall Street από την ίδρυση της SEC το 1934.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v