Θετικά αποτελέσματα τριμήνου για Lehman, Goldman

Μικτά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα τριών αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών. Υψηλότερα τα φετινά κέρδη έναντι των περσινών για τις Lehman Brothers και Goldman Sachs, ενώ μειωμένα αυτά της Morgan Stanley.

Θετικά αποτελέσματα τριμήνου για Lehman, Goldman
Μικτή εικόνα παρουσίασαν τα αποτελέσματα τριών από τις μεγαλύτερες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες για το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Υψηλότερα σε σχέση με πέρσι κέρδη ανακοίνωσε η Lehman Brothers, στα 243 εκατ. δολ. (ή 91 σεντς ανά μετοχή), έναντι 130 εκατ. δολ. (ή 46 σεντς ανά μετοχή) πέρσι, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για 88 σεντς, ανά μετοχή. Αναλυτές αποδίδουν την αύξηση των αποτελεσμάτων στην αντίστοιχη αύξηση των συναλλαγών σε ομόλογα.

Εξίσου θετικές ήταν οι επιδόσεις της Goldman Sachs, η οποία ανακοίνωσε κέρδη 505 εκατ. δολ. (98 σεντς ανά μετοχή), με τα κέρδη της αντίστοιχης περιόδου πέρσι να βρίσκονται στα 497 εκατ. δολ. (93 σεντς ανά μετοχή).

Αντίθετα, χειρότερο ήταν το δ΄ τρίμηνο για τη Morgan Stanley, της οποίας τα κέρδη υποχώρησαν από τα 870 εκατ. δολ. πέρσι, στα 732 εκατ. δολ. ως αποτέλεσμα του αυξημένου κόστους αναδιάρθρωσης του οίκου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι χωρίς το κόστος αναδιάρθρωσης, και η Morgan Stanley θα είχε εμφανίσει κέρδη,της τάξης των 884 εκατ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v