Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπιλ Γκέιτς: Δεν περιμένω εμβόλιο κορωνοϊού πριν το τέλος της χρονιάς

«Κανένα από τα εμβόλια δεν είναι πιθανό να ζητήσει έγκριση στις ΗΠΑ πριν από το τέλος Οκτωβρίου», δήλωσε ο συνιδρυτής της Micorsoft. Ποια φαρμακευτική εταιρεία βλέπει να προηγείται στην κούρσα.

Μπιλ Γκέιτς: Δεν περιμένω εμβόλιο κορωνοϊού πριν το τέλος της χρονιάς

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν πιστεύει ότι κάποιο από τα εμβόλια που αναπτύσσονται είναι πιθανό να ζητήσει έγκριση από τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από τα τέλη Οκτωβρίου, κάτι που ασφαλώς δεν θα είναι καλό για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναμετράται με τον Τζο Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου.

«Κανένα από τα εμβόλια δεν είναι πιθανό να ζητήσει έγκριση στις ΗΠΑ πριν από το τέλος Οκτωβρίου», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος στο CNBC μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη εβδομάδα.

Αλλά ο Γκέιτς είναι πιο σίγουρος για μια σημαντική ανακάλυψη μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους -ενώ ανέφερε μία φαρμακευτική εταιρεία που θεωρεί ότι είναι πιο μπροστά.

«Νομίζω ότι μόλις μπούμε, ας πούμε, στον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, υπάρχουν πιθανότητες για τουλάχιστον δύο ή τρία (τα οποία θα ζητήσουν έγκριση) -εάν είναι αποτελεσματικά», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft.

«Και έτσι έχουμε αυτές τις δοκιμές φάσης 3 που συνεχίζονται. Το μόνο εμβόλιο που αν όλα πήγαν τέλεια, θα μπορούσε να ζητήσει άδεια έκτακτης ανάγκης έως τα τέλη Οκτωβρίου, θα ήταν η Pfizer», πρόσθεσε.

Το Ιδρυμα Γκέιτς, που δημιουργήθηκε από τον Γκέιτς και τη σύζυγό του Μελίντα, ανακοίνωσε τον Μάρτιο συνεργασία για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού με αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer. Διαθέτει επίσης μετοχές της Pfizer, όπως και των Johnson & Johnson, Merck και άλλων ενώ έχει δώσει επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Pfizer για την ανάπτυξη άλλων εμβολίων τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v