Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: Στις αρχές του 2021 κυκλοφορεί «πιθανότατα» το εμβόλιο στη Βρετανία

Εχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή της αρχικής παραγγελίας των 30 εκατ. δόσεων του εμβολίου, που αναπτύσσεται από τον φαρμακευτικό γίγαντα AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

Κορωνοϊός: Στις αρχές του 2021 κυκλοφορεί «πιθανότατα» το εμβόλιο στη Βρετανία

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο στη Βρετανία τους πρώτους μήνες του 2021, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ, την ώρα που η χώρα καταγράφει απότομη αύξηση κρουσμάτων.

Οπως μεταδίδει το ΜarketWatch, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC, είπε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή της αρχικής παραγγελίας των 30 εκατ. δόσεων του εμβολίου, που αναπτύσσεται από τον φαρμακευτικό γίγαντα AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Εχουμε ήδη συμβόλαιο για 30 εκατ. δόσεις με την AstaZeneca. Στην πραγματικότητα, αρχίζουν να κατασκευάζουν αυτές τις δόσεις ήδη πριν από την έγκριση, έτσι ώστε όταν εγκριθεί -ακόμη δεν είναι σίγουρο, εξετάζεται-, τότε να είμαστε έτοιμοι για την κυκλοφορία του», σημείωσε ο υπουργός.

«Το καλύτερο σενάριο είναι να συμβεί φέτος. Νομίζω ότι το πιο πιθανό όμως είναι στις αρχές του επόμενου έτους», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v