Ετοιμη η Μέρκελ να συνδέσει Nord Stream και υπόθεση Ναβάλνι

Η Γερμανίδα καγκελάριος στηρίζει τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος προειδοποίησε ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να αλλάξει τη στάση του και την υποστήριξή του προς τον αγωγό φυσικού αερίου, δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπός της.

Ετοιμη η Μέρκελ να συνδέσει Nord Stream και υπόθεση Ναβάλνι

Στήριξη στον υπουργό Εξωτερικών της Χάικο Μάας έδωσε η Ανγκελα Μέρκελ, όσον αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 και την υπόθεση της δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Οπως μεταδίδει το Bloomgerg, η Γερμανίδα καγκελάριος στηρίζει τον υπουργό, ο οποίος το Σαββατοκύριακο προειδοποίησε ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να αλλάξει τη στάση του και την υποστήριξή του προς το έργο, δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ τη Δευτέρα. Πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί ποιες θα είναι οι συνέπειες της χημικής επίθεσης στον Ναβάλνι.

«Η καγκελάριος πιστεύει επίσης ότι είναι λάθος να αποκλείουμε κάτι από την αρχή», δήλωσε ο Ζάιμπερτ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. Πρόκειται πάντως για αλλαγή στάσης από τη Μέρκελ, η οποία είπε στις 28 Αυγούστου ότι ο Nord Stream πρέπει να ολοκληρωθεί και να παραμείνει ξεχωριστό ζήτημα από την υπόθεση Ναβάλνι.

Λίγα λεπτά νωρίτερα τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν βλέπει κανένα κίνδυνο όσον αφορά μπλοκάρισμα του αγωγού από τη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v