Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ρωσικό εμβόλιο παράγει αντισώματα κατά του κορωνοϊού

«Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις ρωσικές δοκιμές δεν οδήγησαν σε σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα, ενώ προκάλεσαν αντίδραση αντισωμάτων», σημειώνεται στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Το ρωσικό εμβόλιο παράγει αντισώματα κατά του κορωνοϊού

Τα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Ρωσίας δεν δείχνουν παρενέργειες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet την Παρασκευή.

Οπως μεταδίδει το CNBC, σε αυτό σημειώνεται ότι «τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις ρωσικές δοκιμές διαπίστωσαν ότι δεν οδήγησαν σε σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα ενώ προκάλεσαν αντίδραση αντισωμάτων».

Η Ρωσία ενέκρινε τον Αύγουστο το εμβόλιο μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δύο φάσεων κλινικών δοκιμών και υπήρξε η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία ενέκρινε εμβόλιο πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών που πραγματοποιείται με την συμμετοχή χιλιάδων ατόμων.

«Στις δύο πρώτες φάσεις διάρκειας 42 ημερών η καθεμία, στις οποίες συμμετείχαν από 38 υγιείς εθελοντές, δεν καταγράφηκαν σοβαρές παρενέργειες μεταξύ των συμμετεχόντων και επιβεβαίωσαν ότι το υποψήφιο εμβόλιο δημιουργεί αντισώματα», γράφει το Lancet.

Οι ευρείας κλίμακας και μακράς διάρκειας κλινικές δοκιμές, οι οποίες περιλαμβάνουν συγκρίσεις με placebo και περαιτέρω παρακολούθηση, χρειάζονται για να επιβεβαιωθεί μακροπρόθεσμα η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου για την προστασία από την μόλυνση με Covid-19, αναφέρεται στο άρθρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v