Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ερντογάν γκρίνιαξε στη Μέρκελ για τη στήριξη προς την Ελλάδα

Είπε στην καγκελάριο ότι η στήριξη που δίνεται από κάποιες χώρες στην «εγωιστική και άδικη στάση» της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο είναι απαράδεκτη. Νωρίτερα μιλούσε για «πολιτική λύση» συμφέρουσα για όλους.

Ο Ερντογάν γκρίνιαξε στη Μέρκελ για τη στήριξη προς την Ελλάδα

Τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Τούρκος Πρόεδρος συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Οπως μάλιστα γνωστοποίησε η τουρκική προεδρία ο Ερντογάν είπε στην καγκελάριο ότι η στήριξη που δίνεται από κάποιες χώρες στην «εγωιστική και άδικη στάση» της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο είναι απαράδεκτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έδωσε «γραμμή» για πολιτική λύση με την Ελλάδα στην ανατ. Μεσόγειο, στη βάση του win-win. Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες της Χουριέτ, μιλώντας προς τα στελέχη του κόμματός του κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την περασμένη Τρίτη, είπε συγκεκριμένα ότι «στην ανατ. Μεσόγειο έχουμε 100% δίκιο και δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκησή του. Μπορούμε να καθίσουμε με όλους στο ίδιο τραπέζι, εκτός από τη "νότια Κύπρο" (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία). Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος, όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο, τη Γαλλία».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v