Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακόμη και τον Νοέμβριο στην αγορά το εμβόλιο της Astra-Zeneca

Πόσες δόσεις αντιστοιχούν στην Ελλάδα. Η συμφωνία προβλέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχουν παραδοθεί στην Ευρώπη 30.000.000 δόσεις, ενώ η διάθεσή του θα γίνει με βάση τα πληθυσμιακά στοιχεία.

Ακόμη και τον Νοέμβριο στην αγορά το εμβόλιο της Astra-Zeneca

Τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η τρίτη φάση των δοκιμών του εμβολίου της Αstra-Zeneca για τον κορωνοϊό. Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά πιθανόν να ξεκινήσει η διάθεσή του ακόμη και τον Νοέμβριο.

Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι εάν η τρίτη φάση ολοκληρωθεί με επιτυχία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Astra-Zeneca έχουν συμφωνήσει να ξεκινήσει άμεσα η διάθεσή του.

Η συμφωνία προβλέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχουν παραδοθεί στην Ευρώπη 30.000.000 δόσεις, ενώ η διάθεσή του θα γίνει με βάση τα πληθυσμιακά στοιχεία. Στην Ελλάδα αντιστοιχούν περίπου 600.000-700.000 δόσεις.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, «θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση, και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά»

Επισημαίνεται ότι βασική προϋπόθεση είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η τρίτη φάση των δοκιμών.

Pfizer: Τέλος Οκτωβρίου θα ξέρουμε αν το εμβόλιο είναι πετυχημένο

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι θα γνωρίζει έως τα τέλη Οκτωβρίου εάν το εμβόλιο κατά της COVID-19 που αναπτύσσει είναι πετυχημένο και στην περίπτωση που αυτό ισχύει, θα το υποβάλει αμέσως για έγκριση.

Η Pfizer έχει συμπεριλάβει 23.000 ασθενείς στις δοκιμές εμβολίου μέχρι σήμερα, δήλωσε ο διευθύνων της σύμβουλος Αλμπερτ Μπουρλά σε διαδικτυακή ενημέρωση που χρηματοδότησε η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών.

Η Pfizer προσπαθεί να αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού μαζί με τον εταίρο της, τη γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech.

Φάουτσι: Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο ένα εμβόλιο τον Οκτώβριο

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, υποστήριξε την Πέμπτη ότι είναι δύσκολο να είναι έτοιμο ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού τον Οκτώβριο, αλλά δεν είναι αδύνατο.

«Πιστεύω ότι οι περισσότεροι έχουν την αίσθηση ότι θα είναι τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο» ανέφερε ο κ. Φάουτσι σε συνέντευξή του στο CNN όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει νωρίτερα ένα εμβόλιο.

«Είναι δυνατό να το έχουμε τον Οκτώβριο, αλλά δεν το θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό» υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v