Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμη για ΙΡΟ $30 δισ. η Ant Group του Τζακ Μα

Αναμένεται να ξεπεράσει την Αρχική Δημόσια Προσφορά της Saudi Aramco, κάνοντας την ΙΡΟ τη μεγαλύτερη σε όλο τον κόσμο. Αλμα 1.000% για τα κέρδη του κινεζικού ομίλου χρηματοοικονομικής τεχνολογίας το πρώτο εξάμηνο φέτος.

Ετοιμη για ΙΡΟ $30 δισ. η Ant Group του Τζακ Μα

Αίτηση για Αρχική Δημόσια Προσφορά (ΙΡΟ) σε Χονγκ Κονγκ και Σανγκάη υπέβαλε η Ant Group, που ελέγχεται από τον ιδιοκτήτη της Alibaba Τζακ Μα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 30 δισ. δολάρια, κάνοντας την IPO τη μεγαλύτερη σε όλο τον κόσμο, ξεπερνώντας αυτή της Saudi Aramco.

H κινεζική εταιρεία πληρωμών, της οποίας το ενημερωτικό δελτίο για την προσφορά αποκάλυψε για πρώτη φορά το εύρος της δραστηριότητάς της, δήλωσε ότι θα πουλήσει τουλάχιστον το 10% των μετοχών της στη διπλή προσφορά.

Ωστόσο, άτομο με γνώση του θέματος είπε ότι ο όμιλος χρηματοοικονομικής τεχνολογίας έχει ως στόχο να συγκεντρώσει περίπου 30 δισ. δολάρια, με αποτίμηση 200 δισ. δολαρίων, καθώς και ότι θα πουλήσει το 15% των μετοχών του, με το 5% αυτών στο Χονγκ Κονγκ και το 10% αυτών στη Σανγκάη.

Σύμφωνα με το CNBC, η Ant είχε κέρδη 21,9 δισ. γουάν (3,2 δισ. δολάρια) και συνολικά έσοδα 72,5 δισ. γουάν το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Πρόκειται για άλμα άνω του 1.000% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, όταν τα κέρδη ήταν 1,9 δισ. γουάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v