Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμερικανικές τράπεζες βάζουν στην άκρη $28 δισ. για «κόκκινα δάνεια»

Για κύμα πτωχεύσεων ετοιμάζονται οι αμερικανικές τράπεζες, οι οποίες ανακοίνωσαν προβλέψεις ρεκόρ το δεύτερο τρίμηνο. Προειδοποίηση Ντάιμον για περαιτέρω επιδείνωση.

Αμερικανικές τράπεζες βάζουν στην άκρη $28 δισ. για «κόκκινα δάνεια»

Τρεις από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ έβαλαν στην άκρη το δεύτερο τρίμηνο $28 δισ. για την κάλυψη τρεχουσών και μελλοντικών απωλειών από δάνεια.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, oι προβλέψεις ρεκόρ οδήγησαν τη Wells Fargo σε ζημία το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η JP Morgan και η Citigroup κατέγραψαν μεγάλη πτώση στα κέρδη. Eιδικότερα, τα κέρδη της JP Morgan υποχώρησαν 51% σε ετήσια βάση, στα $4,7 δισ., ενώ τα κέρδη της Citigroup διολίσθησαν 73% στα 1,3 δισ. δολάρια.

Ο Τζέιμι Ντάιμον, CEO της JP Morgan, η οποία ανακοίνωσε προβλέψεις ρεκόρ $10,5 δισ., προειδοποίησε ότι οι απώλειες από τα δάνεια μπορεί να είναι υψηλότερες αν η κατάσταση της οικονομίας επιδεινωθεί. «Δεν γνωρίζουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον» σημείωσε. «Αυτή δεν είναι μια φυσιολογική ύφεση» πρόσθεσε.

Η Wells Fargo ανακοίνωσε ζημία $2,4 δισ., την πρώτη από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση. «Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι τόσο στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου και στην πρόθεσή μας να δώσουμε μέρισμα» τόνισε ο CEO της αμερικανικής τράπεζας, Tσαρλς Σαρφ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v