Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γρήγορο τεστ κορωνοϊού ετοιμάζει η 3Μ με το ΜΙΤ

Το τεστ υποστηρίζεται με $500.000 από την αμερικανική κυβέρνηση. Η ομάδα του MIT έχει ήδη λάβει έγκριση Φάσης 1 και ξεκινά 4 εβδομάδες έρευνας.

Γρήγορο τεστ κορωνοϊού ετοιμάζει η 3Μ με το ΜΙΤ

Ενισχύονται οι μετοχές της 3Μ κατά 1,3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street την Τρίτη, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναπτύσσει ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ για την Covid-19.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, το τεστ αναπτύσσεται από κοινού με ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης. Επίσης, έχει λάβει 500.000 δολάρια από την αμερικανική κυβέρνηση.

Συμμετέχουν σε μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Ιούνιο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης και εμπορίας της τεχνολογίας δοκιμών Covid-19, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

Η ομάδα του MIT έχει ήδη λάβει έγκριση Φάσης 1 στο πρόγραμμα -το οποίο «τρέχει» το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και είναι γνωστό ως Rapid Acceleration of Diagnostics Tech, ή RADx Tech- και πρόκειται να ξεκινήσει τέσσερις εβδομάδες έρευνας, για να δει αν μπορεί κυκλοφορήσει στο εμπόριο σε μεγάλη κλίμακα.

Η 3Μ με έδρα τη Μινεσότα έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως κατασκευάστρια της μάσκας προσώπου N-95.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v