Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύμβουλος Λευκού Οίκου: Mαριονέτα ο CEO της TikTok

Κατευθείαν σε διακομιστές στην Κίνα, στον κινεζικό στρατό, στο κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα, πηγαίνουν όλα τα δεδομένα από Αμερικανούς χρήστες, τονίζει ο Πίτερ Ναβάρο. Σόχος είναι να κλέψουν μυστικά και πνευματική ιδιοκτησία.

Σύμβουλος Λευκού Οίκου: Mαριονέτα ο CEO της TikTok

Tο TikTok και άλλες κινεζικές εφαρμογές συλλέγουν πολλά δεδομένα από Αμερικανούς χρήστες και τα στέλνουν πίσω στην Κίνα, υποστηρίζει η αμερικανική κυβέρνηση, κατηγορίες που επανέλαβε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Πίτερ Ναβάρο.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο αμερικανικός λαός είναι ότι όλα τα δεδομένα που περιλαμβάνονται σε αυτές τις εφαρμογές για κινητά, με τις οποίες τα παιδιά διασκεδάζουν τόσο πολύ και φαίνονται τόσο βολικές, πηγαίνουν κατευθείαν σε διακομιστές στην Κίνα, στον κινεζικό στρατό, στο κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα και στα πρακτορεία που θέλουν να κλέψουν την πνευματική μας ιδιοκτησία», δήλωσε ο Ναβάρο στο Fox.

«Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κλοπή προσωπικών και οικονομικών πληροφοριών για εκβιασμό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κλοπή επιχειρηματικής πνευματικής ιδιοκτησίας και ιδιόκτητων μυστικών».

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο Ναβάρο έκανε επίσης αναφορά και στο WeChat, τη μεγαλύτερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της Κίνας, που ανήκει στον τεχνολογικό γίγαντα Tencent.

«Το TikTok και το WeChat είναι οι μεγαλύτερες μορφές λογοκρισίας στην ηπειρωτική Κίνα και γι' αυτό αναμένουμε ισχυρή δράση σε αυτό», δήλωσε.

Η TikTok δεν λειτουργεί εντός της ηπειρωτικής Κίνας. Αντ' αυτού, το ΒyteDance διαθέτει ένα πολύ παρόμοιο προϊόν που ονομάζεται Douyin.

Από την πλευρά της, η TikTok προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από την κινεζική μητρική της εταιρεία.

H ΒyteDance προσέλαβε το πρώην στέλεχος της Disney, Kevin Mayer, για διευθύνοντα σύμβολο της TikTok νωρίτερα φέτος. Η τοποθέτησή του θεωρήθηκε ως ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης με τις ρυθμιστικές αρχές.

Ωστόσο, ο Ναβάρο άσκησε κριτική, αποκαλώντας τον Mayer «αμερικανική μαριονέτα» και λέγοντας ότι η τοποθέτηση ενός Αμερικανού πολίτη «δεν πρόκειται να λειτουργήσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v