Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ευρώπη λέει ότι έχει αρκετά φάρμακα κατά της Covid-19

Καθησυχάζει τις ανησυχίες η Γηραιά Ηπειρος για μη επαρκή αποθέματα, αφότου οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία για να αποκτήσουν σχεδόν όλες τις προμήθειες ρεμδεσιβίρης για τρεις μήνες.

Η Ευρώπη λέει ότι έχει αρκετά φάρμακα κατά της Covid-19

Να καθησυχάσουν τις ανησυχίες για μη επαρκή αποθέματα του remdesivir της Gilead Sciences Inc., ενός από τα δύο φάρμακα που φαίνεται να θεραπεύουν την Covid-19, προσπάθησαν χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία και η Ελβετία, αφότου οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία για να αποκτήσουν σχεδόν όλες τις προμήθειες για τρεις μήνες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάστηκε με την Gilead τον Μάιο, για να εξασφαλίσει το remdesivir εκ των προτέρων και διαθέτει αρκετά φάρμακα για να θεραπεύσει κάθε ασθενή του Εθνικού Συστήματος Υγείας που το έχει ανάγκη, ανέφεραν αξιωματούχοι την Τετάρτη.

Η Ελβετία διαθέτει επίσης προμήθειες του φαρμάκου που προορίζεται για σοβαρά ασθενείς, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ έχουν αγοράσει σχεδόν ολόκληρες τις παγκόσμιες προμήθειες. Το Remdesivir, το οποίο αναπτύχθηκε για τη θεραπεία του Εμπολα, παράγεται σχεδόν αποκλειστικά από τον αμερικανικό φαρμακευτικό γίγαντα Gilead Sciences -και έχει τιμή 2.340 δολάρια ανά ασθενή.

Αυτό σημαίνει ότι το Remdesivir δεν θα είναι διαθέσιμο για χρήση σε ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη μέχρι τον Οκτώβριο, δήλωσε ο Δρ Andrew Hill, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v