Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους ξεκινά κινεζική εταιρεία

Το πιθανό εμβόλιο αναπτύχθηκε από κοινού από την Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical και το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους ξεκινά κινεζική εταιρεία

Την έναρξη δοκιμών σε ανθρώπους για το υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε η μονάδα Βιολογικών Προϊόντων της Chongqing Zhifei ενέκρινε η Κίνα, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία σήμερα και μεταδίδει το Reuters.

Το πιθανό εμβόλιο, που ανέπτυξαν από κοινού η Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical και το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, έχει λάβει πιστοποιητικό από την Εθνική Διεύθυνση Ιατροφαρμακευτικών Προϊόντων για να ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές.

Όπως σημειώνει το Reuters, Κινέζοι ερευνητές και εταιρείες δοκιμάζουν έξι πειραματικά εμβόλια σε ανθρώπους και περισσότερα από δώδεκα εμβόλια βρίσκονται σε διάφορα στάδια κλινικών δοκιμών παγκοσμίως, για την καταπολέμηση του ιού που έχει σκοτώσει περισσότερους από 470.000 ανθρώπους.

Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν έχει περάσει την ευρείας κλίμακας τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, ενός βήματος που είναι απαραίτητο πριν την είσοδό τους στην καταναλωτική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v