Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μάσκα μειώνει τη μετάδοση του κορωνοϊού έως και 40% λέει γερμανική έρευνα

Η πρώτη μελέτη που αποδεικνύει πόσο αποδοτική είναι η χρήση μάσκας, για να μπει φρένο στην εξάπλωση της πανδημίας. Το παράδειγμα μιας γερμανικής πόλης που εξαφάνισε τις νέες λοιμώξεις.

Η μάσκα μειώνει τη μετάδοση του κορωνοϊού έως και 40% λέει γερμανική έρευνα

Kατά 40% μπορούν να μειώσουν τον ρυθμό αύξησης των λοιμώξεων από κορωνοϊό οι μάσκες, σύμφωνα με μελέτη Γερμανών που ερεύνησαν περιοχές της χώρας, όπου προωθήθηκε η χρήση της.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, αφότου η πόλη Jena υιοθέτησε τις μάσκες στις δημόσιες συγκοινωνίες και στα καταστήματα στις 6 Απριλίου, οι νέες μολύνσεις στον συγκεκριμένο δήμο των 108.000 κατοίκων εξαφανίστηκαν.

Το μεγαλύτερο μέρος του κρατιδίου της Θουριγγίας, όπου βρίσκεται η πόλη Jena, υιοθέτησε αντίστοιχη πολιτική, μέρες ή εβδομάδες μετά. Ως αποτέλεσμα, η επιδημία σε αυτές τις περιοχές συνέχισε να εξαπλώνεται, σύμφωνα με έρευνα από το Ιnstitute of Labor Economics, στη Βόννη.

Οι ερευνητές συνέκριναν την πορεία της Jena πριν και μετά τις 6 Απριλίου με αυτήν ενός μέσου δείγματος ανθρώπων από άλλες γερμανικές πόλεις με παρόμοια δημογραφικά, τοπικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και επίπεδα Covid-19 πριν από τις 6 Απριλίου. Αφότου η Jena προώθησε την εκτεταμένη χρήση μάσκας, οι νέες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις ήταν 25% χαμηλότερες από ό,τι στην ομάδα ελέγχου.

Η χρήση μάσκας φαίνεται να είναι μια πολύ αποδοτική μέθοδος για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δήλωσαν οι συγγραφείς, συμπεριλαμβανομένου του Klaus Waelde από το Πανεπιστήμιο του Mainz. Η μελέτη φαίνεται να είναι η πρώτη ανάλυση που παρέχει αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την ικανότητα των μασκών να περιορίσουν την εξάπλωση της Covid-19, πρόσθεσαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v