Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πικρή γεύση στη Σουηδία από το σνομπάρισμα των Σκανδιναβών

«Πληγές που θα χρειαστούν χρόνο για να επουλωθούν» προκαλεί η απόφαση για άρση ταξιδιωτικών περιορισμών από Φινλανδία, Δανία και Νορβηγία, αφήνοντας όμως στην... απέξω τη Σουηδία. Τι δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών.

Πικρή γεύση στη Σουηδία από το σνομπάρισμα των Σκανδιναβών

Η απόφαση για τον αποκλεισμό της Σουηδίας από την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών -Φινλανδία, Δανία και Νορβηγία- μετά την πανδημία του κορωνοϊού, «δημιούργησε πληγές που θα χρειαστούν χρόνο για να επουλωθούν», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας στο CNBC.

Η απόφαση να μην εφαρμόσει αυστηρό lockdown, όπως οι γείτονές της οδηγεί τη Σουηδία, η οποία έχει πολύ μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων και θανάτων από κορωνοϊό,  μακριά από τη μείωση των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών.

Σουηδοί παίζουν σκάκι σε πάρκο εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού

Από τη Δευτέρα, οι Σκανδιναβοί πολίτες μπορούν σε μεγάλο βαθμό να ταξιδεύουν από και προς τις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες για λόγους εργασίας και αναψυχής, αλλά οι Σουηδοί εξακολουθούν να υπόκεινται σε περιορισμούς λόγω του υψηλότερου ποσοστού μόλυνσης στη χώρα τους.

Η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών, Ann Linde, δήλωσε στο CNBC την Τρίτη ότι έχει «μικτά συναισθήματα» για τη στάση των Σκανδιναβών απέναντι στη Σουηδία αυτή τη στιγμή και ότι η κίνηση να αποκλειστεί η χώρα της θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v