Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Παραμένει η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της οικονομίας

Το επίπεδο της παραγωγής και της απασχόλησης παραμένει αρκετά κάτω από τα επίπεδα που βρισκόταν πριν την πανδημία, τόνισε σε ομιλία του στο Κογκρέσο ο πρόεδρος της Fed.

Πάουελ: Παραμένει η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της οικονομίας

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, προειδοποίησε την Τρίτη ότι υπάρχει «μεγάλη αβεβαιότητα» σχετικά με τον ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, τονίζοντας ότι ιδιαίτερο κίνδυνο διατρέχουν οι μικρές επιχειρήσεις, οι χαμηλόμισθοι Αμερικανοί και οι μειονότητες.

Κατά την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του στο Κογκρέσο, ο κ. Πάουελ ανέφερε στην τραπεζική επιτροπή της Γερουσίας ότι ενώ κάποιοι δείκτες εμφανίζουν βελτίωση, ο δρόμος ως την ανάκαμψη της οικονομίας είναι μακρύς.

«Το επίπεδο της παραγωγής και της απασχόλησης παραμένει αρκετά κάτω από τα επίπεδα που βρισκόταν πριν την πανδημία, και υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την ισχύ και τη διάρκεια της ανάκαμψης» ανέφερε σύμφωνα με το CNBC ο κ. Πάουελ. «Μεγάλο μέρος της οικονομικής αβεβαιότητας προέρχεται από την αβεβαιότητα για την πορεία της ασθένειας και των επιπτώσεων των μέτρων για τον έλεγχό της. Μέχρι οι πολίτες να είναι σίγουροι ότι η ασθένεια έχει τεθεί υπό έλεγχο, δεν προβλέπεται μια πλήρης ανάκαμψη» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v