Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καμπανάκι» από επιδημιολόγους για νέα αυστηρά μέτρα

Αν τα κρούσματα αυξηθούν δραματικά, θα πρέπει να εφαρμοστούν εκ νέου αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, σημειώνει αξιωματούχος των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Καμπανάκι» από επιδημιολόγους για νέα αυστηρά μέτρα

Οι αμερικανικές πολιτείες ενδέχεται να χρειαστεί να εφαρμόσουν εκ νέου αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, σαν αυτά που είχαν τεθεί σε εφαρμογή νωρίτερα φέτος, εάν τα κρούσματα κορωνοϊού αυξηθούν «δραματικά», δήλωσε αξιωματούχος των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο αναπληρωτής διευθυντής του CDC για μολυσματικές ασθένειες, Jay Butler, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου, δήλωσε:«Αυτή τη στιγμή, οι κοινωνίες αντιμετωπίζουν διαφορετικά επίπεδα μετάδοσης, καθώς ανοίγουν σταδιακά».

«Εάν τα κρούσματα αρχίσουν να ανεβαίνουν ξανά, ειδικά εάν ενισχυθούν δραματικά, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ενδέχεται να απαιτηθούν και πάλι περισσότερες προσπάθειες για τον περιορισμό της πανδημίας, όπως αυτές που εφαρμόστηκαν τον Μάρτιο», σημείωσε ο Butler.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v