Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλεισε λογαριασμούς και meetings το Zoom μετά από αίτημα της Κίνας

Η πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων ανέστειλε τους λογαριασμούς τριών ακτιβιστών, που βρίσκονται σε ΗΠΑ και Χονγκ Κονγκ, και διέκοψε προγραμματισμένες βιντεο-εκδηλώσεις για την επέτειο της καταστολής της πλατείας Τιενανμέν του 1989.

Εκλεισε λογαριασμούς και meetings το Zoom μετά από αίτημα της Κίνας

Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από τη Zoom, την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων, να διευκρινίσει τις πρακτικές συλλογής δεδομένων και τη σχέση της με την κινεζική κυβέρνηση, αφότου η εταιρεία δήλωσε ότι είχε αναστείλει λογαριασμούς χρηστών για να ικανοποιήσει αιτήματα από το Πεκίνο.

Η εταιρεία, με έδρα την Καλιφόρνια, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για βιντεοκλήσεις, ανέστειλε τους λογαριασμούς τριών ακτιβιστών, που βρίσκονται στις ΗΠΑ και στο Χονγκ Κονγκ, και διέκοψε προγραμματισμένες βιντεο-εκδηλώσεις για την επέτειο της καταστολής της πλατείας Τιενανμέν του 1989.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το Zoom δήλωσε την Παρασκευή ότι ενημερώθηκε για τις εκδηλώσεις και του ζητήθηκε από την κινεζική κυβέρνηση τον Μάιο και στις αρχές Ιουνίου να αναλάβει δράση. Ενημέρωσε ότι πλέον έχει αποκαταστήσει αυτούς τους λογαριασμούς και δεν θα επιτρέψει άλλα αιτήματα από την Κίνα να επηρεάσουν χρήστες εκτός χώρας.

«Δεν παρέχουμε πληροφορίες χρήστη ή περιεχόμενο τηλεδιασκέψεων στην κινεζική κυβέρνηση», δήλωσε το Zoom σε δήλωση. «Δεν έχουμε πίσω πόρτα, που επιτρέπει σε κάποιον να εισέλθει σε ένα meeting χωρίς να είναι ορατός».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v