Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: ΕΕ κατά Amazon για παραβίαση κανόνων ανταγωνισμού

Ο γίγαντας του διαδικτυακού εμπορίου φέρεται να χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγει από άλλους πωλητές στην πλατφόρμα του για να τους ανταγωνιστεί. Πού μπορεί να φτάσει το πρόστιμο.

WSJ: ΕΕ κατά Amazon για παραβίαση κανόνων ανταγωνισμού

Κατηγορίες παραβίασης αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας θα ασκήσει κατά της Amazon η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσον αφορά τη συμεπριφορά της προς άλλους πωλητές που πωλούν προϊόντα στην πλατφόρμα της, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος. Η Κομισιόν θα ετοιμάσει τον φάκελο έως την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν οι πηγές στη Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες η Amazon φέρεται να χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγει από πωλητές στην πλατφόρμα της για να τους ανταγωνιστεί.

Αφού κατατεθούν οι κατηγορίες της ΕΕ, η Wall Street Journal αναφέρει ότι αναμένεται να περάσει ακόμη ένα έτος πριν η Επιτροπή αποφασίσει επισήμως εάν η Amazon παραβίασε το νόμο. Αν και η εταιρεία θα μπορούσε να αμφισβητήσει την απόφαση στο δικαστήριο, θα μπορούσε τελικά να επιβληθεί πρόστιμο έως και το 10% των ετήσιων εσόδων της.

Η ευρωπαϊκή έρευνα φέρεται να έχει ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια. Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Amazon κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί τη θέση της ως διαχειρίστρια της πλατφόρμας για να ωφεληθεί ως πωλητής σε αυτήν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v