Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Πρέπει να αρχίσει ξανά η επικοινωνία με τις ΗΠΑ για το εμπόριο

Η πανδημία έχει επιδεινώσει τις ήδη κακές σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον, με την κυβέρνηση Τραμπ να κάνει λόγο για κινεζική συγκάλυψη και καθυστερημένη δημοσίευση πληροφοριών για τον κορωνοϊό.

Κίνα: Πρέπει να αρχίσει ξανά η επικοινωνία με τις ΗΠΑ για το εμπόριο

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ξαναρχίσουν την έγκαιρη επικοινωνία για το εμπόριο και άλλα θέματα, δήλωσε την Πέμπτη σύμβουλος του κινεζικού υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου είναι πολύ στενά συνδεδεμένες για να αποσυνδεθούν.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η πανδημία έχει επιδεινώσει τις ήδη κακές σχέσεις μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσινγκτον, με την κυβέρνηση Τραμπ να κάνει λόγο για κινεζική συγκάλυψη και καθυστερημένη δημοσίευση πληροφοριών για τον κορωνοϊό.

«Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επικοινωνήσουν για βασικά ζητήματα και το πεδίο της επικοινωνίας θα πρέπει να επανέλθει στο φυσιολογικό, όχι μόνο σε εμπορικά ζητήματα», δήλωσε ο Zhu Guangyao, σύμβουλος του υπουργικού συμβουλίου και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Πρέπει να ξαναρχίσουμε τη στρατηγική επικοινωνία σε διάφορα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής, της διπλωματίας και της οικονομίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v