Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Προβλέψεις για 200.000 νεκρούς από Covid-19 ως τον Σεπτέμβριο

Φόβοι για δεύτερο κύμα. Οι νέες μολύνσεις αυξήθηκαν μετά από 5 εβδομάδες υποχώρησής τους. Πού οφείλεται η άνοδος. Πάνω από 112.000 οι θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό. Ακόμη και 200.000 νεκρούς βλέπουν οι ειδικοί τον Σεπτέμβριο.

ΗΠΑ: Προβλέψεις για 200.000 νεκρούς από Covid-19 ως τον Σεπτέμβριο

Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια τα κρούσματα στις ΗΠΑ την Τετάρτη, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, την ώρα που οι αρχές παροτρύνουν όποιον πήρε μέρος στις μαζικές διαδηλώσεις για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ να κάνει τεστ για κορωνοϊό.

Φόβοι για δεύτερο κύμα, καθώς σε όλη τη χώρα, οι νέες μολύνσεις αυξήθηκαν μετά από 5 εβδομάδες υποχώρησής τους. Μέρος των αυξήσεων οφείλεται στα πιο πολλά τεστ, που έφτασαν σε ρεκόρ υψηλό στις 5 Ιουνίου, στις 545.690 τεστ σε μία μόνο μέρα -αν και από τότε γίνονται λιγότερα.

Συνολικά, οι θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό έχουν ξεπεράσει τις 112.000, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο, επίσης. 

Το Τέξας ανέφερε την Τετάρτη 2.504 νέες περιπτώσεις ιού -ήταν το υψηλότερο ημερήσιο αποτέλεσμα από την εμφάνιση της πανδημίας.

Ενα μήνα μετά το restart, η Φλόριντα ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα 8.553 νέες περιπτώσεις -το υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη περίοδο επτά ημερών.

Ο αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας ενδέχεται να φθάσει τις 200.000 κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο, προειδοποίησε ειδικός. Ο Ασίς Τζα, επικεφαλής του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Υγεία του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN ότι αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να συνεχίσει να αυξάνεται.

«Ακόμα κι αν δεν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, ακόμη κι αν διατηρήσουμε επίπεδη την καμπύλη της επιδημίας, είναι λογικό να αναμένουμε ότι θα φθάσουμε τις 200.000 θανάτους κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο», τόνισε ο Τζα. «Και μιλάμε μόνο για τον Σεπτέμβριο. Η πανδημία δεν θα έχει τελειώσει τον Σεπτέμβριο», επέμεινε.

«Ανησυχώ πολύ για το πού πάμε τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες», συνέχισε ο ειδικός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v