Δάνειο 1,5 δισ. δολαρίων έλαβε η ΑΒΒ

Δάνειο ύψους 1,5 δισ. δολαρίων έλαβε η ΑΒΒ, ο μεγαλύτερος μηχανολογικός όμιλος της Ευρώπης, από τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων και των Barclays, Citigroup, Credit Suisse, προκειμένου να κατορθώσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και να συνεχίσει τις δραστηριότητές της.

Δάνειο 1,5 δισ. δολαρίων έλαβε η ΑΒΒ
Οικονομική βοήθεια ύψους 1,5 δισ. δολαρίων από τράπεζες όπως η Barclays, η Citigroup και η Credit Suisse έλαβε η ΑΒΒ, ο μεγαλύτερος μηχανολογικός ευρωπαϊκός όμιλος, προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη προς τους πιστωτές και να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Οι τράπεζες συμφώνησαν να συνεισφέρουν στο δάνειο, το οποίο ισχύει για ένα έτος, με την πιθανότητα επέκτασής του για ένα χρόνο έναντι 750 εκατ. δολαρίων.

Η ΑΒΒ, η οποία περιμένει ζημίες για δεύτερο έτος, χρειάζεται απεγνωσμένα τα χρήματα προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της και να αποπληρώσει τα βραχυπρόθεσμα χρέη της.

Ήδη προσπαθεί να διαχωρίσει από το ενεργητικό της μονάδες με πωλήσεις 6 δισ. δολαρίων, προκειμένου να καταβάλλει το ποσό των 3,7 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v