Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα: Ο ιός δεν κολλάει εύκολα από τις επιφάνειες

Τι αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών για τη μετάδοση μέσα από επιφάνειες ή αντικείμενα που αγγίζονται. Τι αλλάζει στη διατύπωση των κατευθυντήριων γραμμών.

Ερευνα: Ο ιός δεν κολλάει εύκολα από τις επιφάνειες

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ αναφέρουν τώρα ότι ο κορωνοϊός «δεν εξαπλώνεται εύκολα» μέσω επιφανειών ή αντικειμένων που αγγίζονται.

Οπως θυμίζει το MarketWatch, στις αρχές Μαρτίου, η ομοσπονδιακή υπηρεσία Υγείας προειδοποίησε ότι «μπορεί να είναι δυνατή» η μετάδοση του ιού από μολυσμένες επιφάνειες, σύμφωνα με το Fox News.

Τώρα οι κατευθυντήριες γραμμές της περιλαμβάνουν μια ενότητα για τους τρόπους με τους οποίους ο ιός δεν εξαπλώνεται εύκολα -συμπεριλαμβανομένης της επαφής με επιφάνειες ή αντικείμενα.

«Είναι πιθανό ένα άτομο να κολλήσει Covid-19 αγγίζοντας μια επιφάνεια ή ένα αντικείμενο που έχει τον ιό, αγγίζοντας μετά το στόμα, τη μύτη ή πιθανώς τα μάτια του», αναφέρει η ιστοσελίδα του CDC.

«Δεν θεωρείται ότι είναι ο κύριος τρόπος εξάπλωσης του ιού -ωστόσο μαθαίνουμε ακόμη γι' αυτό τον ιό».

Aλλοι τρόποι που ο ιός δεν εξαπλώνεται εύκολα είναι από ζώα σε ανθρώπους ή από ανθρώπους σε ζώα, αναφέρει η ενημερωμένη ιστοσελίδα του CDC.

Σημειώνει ότι ο ιός θεωρείται ότι εξαπλώνεται κυρίως από άτομο σε άτομο -ακόμη και από εκείνους που δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της τροφής ή μέσα από τρόφιμα που βρίσκονται εντός συσκευασιών και ότι δεν χρειάζεται να τα καθαρίζουμε.

«Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι ότι οι άνθρωποι μολύνονται από άλλους ανθρώπους», δήλωσε στη New York Post η Marilyn Roberts, μικροβιολόγος και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v