Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραγγελίες 400 εκατ. δόσεων εμβολίου που δεν... πιστοποιήθηκε!

Η AstraZeneca έχει ανακοινώσει πως δημιουργεί αλυσίδα για να κατασκευάσει έως 1 δισ. δόσεις του εμβολίου, αν και ακόμα δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως το ίδιο το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό.

Παραγγελίες 400 εκατ. δόσεων εμβολίου που δεν... πιστοποιήθηκε!

Η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα πως εξασφάλισε παραγγελίες για τουλάχιστον 400 εκατ. δόσεις ενός εμβολίου κατά της Covid-19 που αναπτύσσει με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης -η αποτελεσματικότητα του οποίου ακόμα δεν έχει αποδειχθεί- και θα ξεκινήσει να τα παραδίδει τον Σεπτέμβριο, όπως μεταδίδουν οι FT.

Η εταιρεία είπε επίσης πως έλαβε χρηματοδότηση άνω του 1 δισ. δολαρίων από την αμερικανική Υπηρεσία Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης, τμήματος του αμερικανικού υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αναπτύξει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Αν και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, το πρωτότυπο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι μία από τις ταχύτερα κινούμενες πιθανές λύσεις για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Η AstraZeneca είχε ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας πως δημιουργεί αλυσίδα προμήθειας για να κατασκευάσει έως 1 δισ. δόσεις του εμβολίου, αν και ακόμα δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως το ίδιο το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία είναι μία από τις πολλές μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες που κάνουν αγώνα ταχύτητας για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του ιού, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 300.000 ανθρώπους και έχει σακατέψει την παγκόσμια οικονομία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v