Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π.Ο.Υ.:«Δυνητικά θετικά στοιχεία» σε κάποιες θεραπείες κατά της Covid-19

«Φαίνεται πως έχουμε κάποιες θεραπείες που σε πολύ πρώιμες μελέτες δείχνουν να περιορίζουν τη σοβαρότητα ή τη διάρκεια της ασθένειας, όμως δεν έχουμε κάτι που να μπορεί να σκοτώσει ή να σταματήσει τον ιό», ανέφερε εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Π.Ο.Υ.:«Δυνητικά θετικά στοιχεία» σε κάποιες θεραπείες κατά της Covid-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε σήμερα πως ορισμένες θεραπείες φαίνεται να περιορίζουν τη σοβαρότητα ή τη διάρκεια της ασθένειας Covid-19, σημειώνοντας πως θέλει αν μάθει περισσότερα για τέσσερις ή πέντε πιο πολλά υποσχόμενες θεραπείες, μεταδίδει το Reuters.

Ο Π.Ο.Υ. ηγείται της παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων, τεστ και εμβολίων για την αποτροπή, διάγνωση και θεραπεία της Covid-19. Η ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός έχει μολύνει 4,19 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

«Φαίνεται πως έχουμε κάποιες θεραπείες που σε πολύ πρώιμες μελέτες δείχνουν να περιορίζουν τη σοβαρότητα ή τη διάρκεια της ασθένειας, όμως δεν έχουμε κάτι που να μπορεί να σκοτώσει ή να σταματήσει τον ιό», ανέφερε στην σχετική ενημέρωση η εκπρόσωπος Margared Harris.

«Έχουμε δυνητικά θετικά δεδομένα, όμως πρέπει να δούμε περισσότερα δεδομένα για να είμαστε 100% σίγουροι πως μπορούμε προτιμούμε αυτή τη θεραπεία έναντι μιας άλλης», συμπλήρωσε.

Η αξιωματούχος του Π.Ο.Υ. τόνισε πάντως πως οι κορωνοϊοί γενικά είναι «πολύ πονηροί ιοί» κατά των οποίων είναι «δύσκολο να παραχθούν εμβόλια».

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται περισσότερα από 100 δυνητικά εμβόλια κατά της Covid-19, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών.

Τον Απρίλιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε πως ένα εμβόλιο θα χρειαστεί τουλάχιστον 12 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v