Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος τηλεπικοινωνιακός γίγαντας στη Βρετανία

Η συμφωνία αποτιμάται στα 39 δισ. δολάρια, ενώ αναμένεται να κλείσει μέχρι τα μέσα του 2021. Η νέα εταιρεία αναμένεται να ασκήσει πίεση στη ΒΤ, καθώς και την αντίπαλη εταιρεία Vodafone και την Sky, ιδιοκτησίας Comcast.

Νέος τηλεπικοινωνιακός γίγαντας στη Βρετανία

Ενώνουν δυνάμεις η Liberty Global και η Telefonica στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνδυάζοντας τις δραστηριότητες τους στη χώρα, σε ένα ντιλ που θα δημιουργήσει έναν νέο γίγαντα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Σύμφωνα με το CNBC, η Virgin Media, πάροχος καλωδιακών υπηρεσιών, θα συγχωνευθεί με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας O2 της Telefonica, σε μία 50-50 κοινοπραξία, με την αξία της Ο2 στα 12,7 δισ. και της Virgin Media στα 18,7 δισ. στερλίνες. 

Η συμφωνία αποτιμάται στα 31,4 δισ. βρετανικές λίρες (39 δισ. δολάρια), ενώ αναμένεται να κλείσει μέχρι τα μέσα του 2021.

Η νέα εταιρεία αναμένεται να ασκήσει πίεση στη ΒΤ, καθώς και την αντίπαλη εταιρεία Vodafone και την Sky, ιδιοκτησίας Comcast.

Οι μετοχές της Telefonica ενισχύονταν περισσότερο από 1% κατά τη διάρκεια των πρωινών συναλλαγών, ενώ οι μετοχές της BT υποχωρούσαν πάνω από 7%.

Υπενθυμίζεται ότι η BT ανακοίνωσε σήμερα, ότι άρει όλες τις πληρωμές μερισμάτων έως το 2022, για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v