Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση 17% στις πωλήσεις προϊόντων της AstraZeneca το α' τρίμηνο

Οι πωλήσεις προϊόντων ανήλθαν στα 6,31 δισ. δολάρια, ενώ τα βασικά κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 21%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αύξηση 17% στις πωλήσεις προϊόντων της AstraZeneca το α τρίμηνο

Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο η AstraZeneca, ενώ επιβεβαίωσε το outlook για το 2020, καθώς η ζήτηση για τα πιο καινούρια φάρμακα της εταιρείας παρέμεινε σταθερή.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι πωλήσεις προϊόντων για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 17% στα 6,31 δισ. δολάρια, σε σταθερή συναλλαγματική βάση, σηματοδοτώντας το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης.

Τα βασικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 21% στα 1,05 δολάρια ανά μετοχή, ενώ τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 17% στα 6,35 δις. δολάρια σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Οι αναλυτές προέβλεπαν πως τα βασικά κέρδη της εταιρείας θα διαμορφώνονταν στα 94 σεντς ανά μετοχή και οι πωλήσεις προϊόντων σε 5,89 δισ. δολάρια.

Το Reuters υπενθυμίζει πως η AstraZeneca πραγματοποιεί δοκιμές σε δυο από τις εγκεκριμένες θεραπείες της για την αντιμετώπιση της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v