Morgan Stanley: Υφεση 11% στην ευρωζώνη φέτος

Η ανάκαμψη θα είναι πιο σταδιακή απ' ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, ενώ οι επενδύσεις και η κατανάλωση είναι πιθανό να χρειαστούν χρόνο, προκαλώντας μία βαθύτερη αρχική πτώση.

Morgan Stanley: Υφεση 11% στην ευρωζώνη φέτος

Κατά 11% αναμένεται να συρρικνωθεί η οικονομία της ευρωζώνης φέτος, με ρυθμό υπερδιπλάσιο από την προηγούμενη εκτίμηση για πτώση 5%, σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της Morgan Stanley, καθώς τα lockdown διαρκούν περισσότερο και οι οικονομίες χτυπιούνται περισσότερο από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, οι οικονομολόγοι υπογραμμίζουν ότι η ανάκαμψη θα είναι πιο σταδιακή από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε σταδιακή άρση των περιορισμών.

Οι επενδύσεις και η κατανάλωση είναι πιθανό να χρειαστούν χρόνο προτού ανακάμψουν ξανά, προκαλώντας μια «βαθύτερη αρχική πτώση».

Οπως σημειώνει η Morgan Stanley, «συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από τα σημαντικά κίνητρα των κυβερνήσεων, αλλά για τον σκοπό αυτό βλέπουμε μία καλή πιθανότητα συμφωνίας των ηγετών της ΕΕ σε ένα ταμείο ανάκαμψης».

Η Morgan Stanley έχει την πιο απαισιόδοξη άποψη για την οικονομία της ευρωζώνης μεταξύ των τραπεζών της Wall Street, με την JPMorgan να προβλέπει συρρίκνωση 9% και τη UBS πτώση κατά 4,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v