Οι τράπεζες των ΗΠΑ αποτραβιούνται «διακριτικά» από την Ευρώπη

Μια συμπεριφορά «η Αμερική πρώτα» παρατηρείται μεταξύ των μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ σύμφωνα πηγές των Financial Times. Tα παραδείγματα των JP Morgan, Bank of America και Goldman Sachs.

Οι τράπεζες των ΗΠΑ αποτραβιούνται «διακριτικά» από την Ευρώπη

Οι αμερικανικές τράπεζες περιορίζουν τον δανεισμό προς τις ευρωπαϊκές εταιρείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δημιουργώντας ανησυχίες ότι η Wall Street μπορεί να περιχαρακώνεται στην εγχώρια αγορά σε ένα σενάριο παρόμοιο με αυτό της κρίσης του 2008.

Τραπεζίτες, σύμβουλοι και στελέχη δήλωσαν στους Financial Times ότι οι αμερικανικές τράπεζες έχουν γίνει πιο επιφυλακτικές στην αναδοχή διμερών και κοινοπρακτικών δανείων σε μεγάλους εταιρικούς πελάτες στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες.

Στη Γερμανία, η JP Morgan αποτραβήχτηκε πρόσφατα από συνομιλίες για μια επιπρόσθετη πιστωτική γραμμή για την BASF, τον μεγαλύτερο όμιλο πετροχημικών στον κόσμο, σύμφωνα με πηγές των Financial Times.

Ομοίως, η Bank of America δάνεισε τα μισά από τις έξι άλλες διεθνείς τράπεζες που ήταν ανάδοχες σε δάνειο €3 δισ. στην Adidas. H Goldman Sachs, η οποία ήταν ανάδοχος σε κοινοπρακτικό δάνειο €3,5 δισ. προς τη Fiat Chrysler, δεν έλαβε μέρος σε αντίστοιχο δάνειο €12 δισ. προς γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

«Παρατηρούμε ολοένα και περισσότερο μια συμπεριφορά “η Αμερική πρώτα” μεταξύ των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών» δήλωσε πηγή στους Financial Times, λέγοντας πως δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά για ξεκάθαρη τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v