Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δοκιμές υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς ξεκινά η Novartis

Η δοκιμή θα γίνει σε περίπου 440 ασθενείς σε περισσότερα από δέκα σημεία στις ΗΠΑ. Η φαρμακοβιομηχανία δεσμεύτηκε να δωρίσει 130 εκατ. ταμπλέτες του φαρμάκου εάν η θεραπεία αποδειχθεί αποτελεσματική κατά της Covid-19.

Δοκιμές υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς ξεκινά η Novartis

Η Novartis ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής της υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η δοκιμή θα γίνει σε περίπου 440 ασθενείς σε περισσότερα από δέκα σημεία στις ΗΠΑ και η Novartis έχει πει πως θα διαθέσει τα πνευματικά δικαιώματά της για την υδροξυχλωροκίνης προκειμένου να στηρίξει την ευρεία πρόσβαση στο φάρμακο εάν εγκριθεί για θεραπεία της Covid-19.

Η Novartis είπε πως σχεδιάζει να αρχίσει τις εγγραφές εθελοντών για τη μελέτη αυτή εντός των επόμενων εβδομάδων και ότι δεσμεύεται να ανακοινώσει αποτελέσματα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η εταιρεία είπε πως θα δωρίσει έως 130 εκατομμύρια ταμπλέτες υδροξυχλωροκίνης για να στηρίξει τις παγκόσμιες προσπάθειες κλινικών ερευνών στην περίπτωση που το φάρμακο αποδειχθεί πως ωφελεί στην θεραπεία της Covid-19, ενώ ανέφερε πως το τμήμα γενοσήμων Sandoz έχει ήδη δωρίσει 30 εκατομμύρια ταμπλέτες στο υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v