Πάουελ: Η Fed είναι έτοιμη να δράσει αν χρειαστεί

Η Fed είναι έτοιμη να παρέμβει για να στηρίξει την οικονομία εφόσον χρειαστεί, τόνισε ο Τζερόμ Πάουελ, επισημαίνοντας τα ρίσκα από τον κορωνοϊό.

Πάουελ: Η Fed είναι έτοιμη να δράσει αν χρειαστεί

Η αμερικανική οικονομία παραμένει σε καλή κατάσταση αλλά ο κορωνοϊός δημιουργεί ρίσκα για την οικονομική δραστηριότητα, τόνισε σύμφωνα με το Reuters ο πρόεδρος της Fed, Tζερόμ Πάουελ, τονίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει αν χρειαστεί.

«Τα θεμελιώδη μεγέθη της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν ισχυρά» ανέφερε σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο κ. Πάουελ.

«Ωστόσο, ο κορωνοϊός δημιουργεί ρίσκα για την οικονομική δραστηριότητα. H Fed παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις συνέπειες τους για το οικονομικό outlook. Θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας και θα δράσουμε με τον δέοντα τρόπο για να στηρίξουμε την οικονομία» προσθέτει. 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v