Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζικά τεστ κορωνοϊού σχεδιάζει η Νότια Κορέα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύθηκαν να διαθέσουν 2,5 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση του ιού, εκ των οποίων πάνω από 1 δισ. για την παρασκευή εμβολίου.

Μαζικά τεστ κορωνοϊού σχεδιάζει η Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να υποβάλει σε τεστ για κορωνοϊό περισσότερα από 200.000 μέλη εκκλησίας μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς οι αρχές σε όλο τον κόσμο εντείνουν τις προσπάθειές τους για να εμποδίσουν μια πανδημία του ιού που ξεκίνησε στην Κίνα και εξαπλώνεται τώρα σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Πάνω από 80.000 έχουν μολυνθεί από τον ιό στην Κίνα μέχρι στιγμής, ενώ μέχρι τη Δευτέρα, 2.663 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει δηλώσει ότι η επιδημία στην Κίνα έφτασε στο αποκορύφωμά της μεταξύ 23 Ιαν. και 2 Φεβ. και έκτοτε βρίσκεται σε ύφεση. Ωστόσο, η ταχύτατη εξάπλωση του ιού σε Ιράν, Ιταλία και Νότια Κορέα, και τα πρώτα κρούσματα σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής δημιουργούν ανησυχίες για πανδημία ή εξάπλωση του ιού σε όλο τον κόσμο. Στην Ιταλία, 220 κρούσματα αναφέρθηκαν τη Δευτέρα, ενώ επτά άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Σταθεροποιητικά κινούνταν τα διεθνή χρηματιστήρια την Τρίτη, μετά το κύμα ρευστοποιήσεων της προηγούμενης ημέρας. Το 68% των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα προέρχονται από μέλη εκκλησίας, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ο ιός μεταδόθηκε από μια 61χρονη γυναίκα. Δεν έχει γίνει γνωστό πώς μολύνθηκε η γυναίκα. Η εκκλησία είπε ότι θα δώσει στις αρχές τα ονόματα όλων των μελών της στη Νότια Κορέα, που, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ανέρχονται σε 215.000. Η κυβέρνηση θα τους υποβάλει όλους σε τεστ το συντομότερο δυνατό, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύθηκαν να διαθέσουν 2,5 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση του ιού, εκ των οποίων πάνω από 1 δισ. για την παρασκευή εμβολίου. Τα υπόλοιπα θα διατεθούν για θεραπείες και για τη δημιουργία αποθέματος ιατρικού εξοπλισμού, όπως μάσκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v